0

VALMENNUKSET

RATSASTAJAN VALMENNUS – RATSAIN JA MAASTAKÄSIN

Tarjoan eri tasoisille ratsastajille mielen- ja kehonhallintaan painottuvia yksilövalmennuksia. Valmennuksissa kiinnitän erityistä huomiota ratsastajan kehonkieleen ja mielen hyvinvointiin sekä -hallintaan. Tavoitteena on kehittää ratsastajan ja hevosen välistä yhteistyötä ja kommunikaatiota määrätietoisen tehokkaasti, mutta ehdottoman lempeästi ja armollisesti. Autan sinua selkeyttämään apujen käyttöä kaikessa toiminnassa, löytämään kehon ja mielen tasapainoa ja varmuutta yhteiseen tekemiseen. Työskentelyn keskiössä on pyrkiä tukemaan terveyttä ja kasvattamaan sekä ratsastajan että hevosen itsetuntemusta ja -luottamusta.

Valmennusten avulla pyritään aina lisäämään terveyttä edistäviä asioita siten, että ne on helppo ottaa osaksi omaa arkea. Työskentely on juuri sopivalla tavalla haastavaa, monipuolisesti sekä ratsastajan että hevosen hyvinvointia tukevaa tekemistä. Tavoitteena on löytää liikkeeseen ja elämään iloa, vapautta ja varmuutta.

Tulen mielelläni pitämään sinulle valmennuksen oman tai laina hevosesi kanssa. Sinulla on mahdollisuus osallistua valmennukseen myös minun hevoseni kanssa Pirkanmaalla Ylöjärvellä.

LÄPIRATSASTUS/RATSUTUS JA MAASTAKÄSITTELY – TERVEYS EDELLÄ

Sanotaan, että “liike on lääke” – näin usein onkin. Mikä tahansa liike ei kuitenkaan ole lääke, vaan on tärkeää oppia tiedostamaan millainen liike todellisuudessa tukee hyvinvointia, toimintakykyä ja esimerkiksi toimii kuntouttavana liikuntana.

Autan sinua mielelläni, mikäli kaipaat hevosellesi hevosystävällistä, lempeää ja tehokasta liikettä. Ratsutuksella ja maastakäsin tehtävällä työskentelyllä kehitämme mm. hevosen kuntoa, tasapainoa ja yhteistyökykyä samalla kun varmistamme ilon ja hyvän olon kaikessa tekemisessä.

Pyrkimyksenä voi olla esimerkiksi herkistää hevosta pehmeämmille ja selkeämmille avuille, kuntouttaa vammasta/sairaudesta tai vaikka opettaa hevonen hengittämään. Laadukas tiedostettu hengittäminen on sekä meille ratsastajille että hevosillemme oleellinen osa hyvinvoinnin perustaa ja tukee monipuolisesti kehon ja mielen toiminnallisuuksia.

Jaan sinulle samalla aina havaintojani mahdollisimman selkeästi. Lisäksi saat neuvoja, kuinka voit itse kehittää asioita ratsutuksen jälkeen. Ratsutus on aina samalla myös valmennushetki sinulle.

LUENNOT JA KURSSIT

Tulen mielelläni pitämään valmennuksia myös ratsastuskouluille. Voimme myös yhdessä järjestää kurssin tai vaikka intensiivipäivän ratsastajan itsetuntoon, kehonhallintaan ja mieleen painottuen. Kurssiin voimme sisällyttää luentoja ja harjoituksia sekä hevosten kanssa että ilman. 

Olen luonut jo valmiiksi myös kokonaisuuden, jossa sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin porukan kokoon kasaamisesta ja sopivan tilan tarjoamisesta.

LISÄÄ VALMENNUKSISTA

Valmennuksissa huomioidaan ratsukko aina kokonaisuutena ja kohdataan sekä ratsastaja että hevonen yksilönä. Valmennusten tavoitteena on kehittää ratsastajan itsetuntemusta. Valmennuksessa keskitytään ratsastajan mielen – ja kehonhallinnan kehittämiseen – hyvän, vankan sekä turvallisen perustan rakentamiseen. Pureudumme perusasioihin ja vahvistetaan sitä kautta nykyistä osaamista. Valmennuksessa autan sinua näkemään itsessäsi ja toiminnassani sellaisia kohtia, jotka ovat päässeet hukkumaan huolien ja murheiden varjoon. Olen nimittäin havainnut, että meissä jokaisessa on valmiina jo todella paljon taitoa, osaamista ja kykyä, mutta usein esteenä on se, ettemme näe emmekä koe sitä tässä hetkessä itse.

Työstämme asioita askel kerrallaan, juuri sitä tahtia kuin se jokaisen tilanne huomioon ottaen on sopivaa ja juuri siten, miten se nykyiseen elämäntilanteeseen sopii. Etenemme maltillisesti, mutta tehokkaasti ja teemme asiat huolellisesti – näin valmennuksesta saa todella hyödyn irti ja saamme aikaan pysyviä muutoksia. Uskon valmentajana vahvasti määrätietoiseen ja lempeään työskentelyyn ja siihen, että niin elämässä kuin ratsastuksessakin voi saavuttaa juuri sellaisia asioita, jotka tuntuvat itselle merkityksellisiltä. Valmennusten tavoitteena onkin antaa ratsastajalle eväitä elämänmittaiselle matkalle, elämän eri osa-alueilla.

Valmennus sopii mainiosti eri lajien edustajille ja eri tasoisille ratsastajille. Myös heille, jotka eivät ole hevosten kanssa aiemmin tottuneet toimimaan. Valmennus on monipuolinen kokonaisuus, jossa yhdistyy sekä hyvinvointi että ratsastusvalmennus. Valmennuksessa opastan sinua lempeästi löytämään tasapainoa elämäsi eri osa-alueilla ja saamaan lisää iloa ja energiaa arkeesi ja elämään hevosten kanssa.

Liikkeen osalta, oli se sitten maastakäsin tai ratsain toteutettu, etenemme aina yksilöllisesti hevosen kunnon ja tarpeiden mukaan. Tästä syystä osallistuaksesi mihin tahansa valmennukseen, sinun tai hevosesi kunto ei ole esteenä. Tilanteesta riippumatta on paljon asioita, joita voimme tehdä edistääksemme sekä omaa että hevostemme hyvinvointia. Akuuteissa sairastilanteissa on tietenkin aina syytä kääntyä eläinlääkäri puoleen.

Kuva: Heikki Saarinen

VALMENNUKSESTA SAAT

  • Ymmärrystä, tukea ja kannustusta.
  • Uusia oivalluksia ja näkökulmia itsetuntemuksen kasvattamiseen.
  • Lempeää ja hyväksyvää käytännön ohjausta eri ongelmatilanteiden ratkomiseen.
  • Positiivista ja rakkaudellista energiaa.
  • Lisää iloa ratsastukseen, hevosten kanssa toimimiseen ja elämään ehkä noin muutoinkin.
  • Rohkeutta kasvaa itsenä, loistaa juuri sellaisena
Kuva: Heikki Saarinen

ASIAKASPALAUTTEITA

Anniinan valmennus on kokonaisvaltaista, hevosen ja ratsastajan tason huomioivaa sekä kehittävää. Valmentajana Anniina on sopivan vaativa, perusteellinen, järjestelmällinen ja kärsivällinen. Olen hyötynyt valmennuksista todella paljon, sillä saan joka kerta hyviä vinkkejä siihen, miten voin itse kehittyä ratsastajana sekä myös kehittää hevosta paremmaksi. Konkreettisten vinkkien avulla olen pystynyt kehittämään fyysistä kuntoani ja ratkaisemaan aikaisemmin hyvän ratsastuksen esteenä tai haittana olleita asioita. Arvostan Anniinassa sitä, että hänen valmennuksessaan huokuu rakkaus ja kunnioitus hevosia kohtaan. Tämä näkyy mm. siten, että ratsastusta tehdään rakkaudella, lempeydellä ja tiiviissä yhteistyössä hevosen kanssa hyvällä fiiliksellä. Anniina ottaa valmennuksessaan huomioon ratsukon  kokonaisuutena ja pyrkii valmentamaan niin fyysistä kuin henkistäkin puolta. Lisäksi Anniinan iloisuus ja energia on tarttuvaa ja hänen avullaan koetut onnistumiset motivoivat jatkamaan. Olen kiitollinen Anniinalle siitä, että hänen ansiostaan olen voinut lyhyen ajan sisällä kehittyä todella paljon ja palata rakkaan harrastuksen pariin täysipainoisesti.

Valmennettava Anniinan hevosella

Anniinalta voi saada tukea oman hevosen ratsastuksen/ongelmien ratkaisun kanssa, yhteistyön ja yhteisen hyvinvoinnin parantamisessa sekä ratsastajan oheisharjoittelussa. Myös treeniohjelmat ja ruokavaliot onnistuu räätälöitynä! Vuoden kokemuksella super suuri suositus. Ei oltaisi vaikeuksien jälkeen hevoseni kanssa ikinä saatu näin hyvää yhteyttä aikaiseksi, jos ei joku olisi vähän jeesannut omaa ja hevosen henkistätasapainoa.

Valmennettava omalla hevosella

Oma hevoseni oli tänään jo aika hyvä selästä. Huomasi, että mun ratsastuskuuri oli jo nyt auttanut. Mun kädet oli paljon rauhallisemmat ja en heilunut niin paljon. Hevoseni on tasaisempi, reagoi pohkeeseen oikeaan suuntaan eli sai antaa yhden nopeamman pohkeen jos ei reagoinut, mutta sen jälkeen heti oli reaktio eteen eikä seis tai himmaus tai ällötys. Että kiitos. Susta on jo nyt ollut apua.

Valmennettava kahden valmennuskerran jälkeen, lainaratsuna toimi Anniinan hevonen